Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Utmaning

Mymlan har utmanat mig. Så här står det: Du är utmanad att välja något eller några ställen i film eller bokvärlden du skulle vilja åka till… Det spelar ingen roll om det är påhittat eller på riktigt.

Jag förstår inte riktigt frågan. Vad är det för skillnad mellan påhittat och på riktigt? I film eller bokvärlden är väl allt på riktigt? Men okej, här är en lista.

1. Baren på Mos Eisley. Jag älskar att man bara kan slakta folk hur som helst utan att någon höjer ett ögonbryn. Jag skulle vilja spela i bandet. Svängigaste gänget i bortre universum.

2. I sovsäcken i tältet på planeten med stora skalbaggar i Starship Troopers kvällen innan de överraskas av skalbaggar i det övergivna fortet och allt går åt skogen. I slutet av klippet ser vi killen som hamnar i sovsäcken, och tjejen oxå. Det är så bra, så bra, så bra. Jag skulle vilja vara han. Inte hon. Ni som sett hela filmen förstår varför.

3. Jag skulle vilja vara på den mexikanska ranchen i All the Pretty Horses av Cormac McCarthy som jag just läst. Där jobbar man ute från gryning till skymning, sitter runt elden på kvällen och lyssnar färdigt på varandras historier och när man skiljs åt ser man varandra länge i ögonen. Orden är få och man äter tortillas till frukost.

Tillägg: jag skickar utmaningen vidare till Sebastian och Johan

Skrivet Thursday, March 20th, 2008 klockan 8:30 am och handlar om allt möjligt. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

2 Responses to “Utmaning”

 1. Sebastian Says:
  March 20th, 2008 at 9:27 am

  Haha, extra poäng för Mos Eisley! Glad påsk på dig din gamla slutlapp.

 2. Johan Says:
  March 25th, 2008 at 2:32 pm

  Tack Olle.
  Jag väljer liksom du tre platser:

  1.Tom Bombadills hus i Sagan Om Ringen.
  Tom hoppar runt som en galen magtjock sago-Beppe Wolgers och allt är bara fallande blomblad, skummande bägare och fullständigt underbart.
  2. I baksätet på Steve Mcqueens 1968 Ford Mustang G.T.390 Fastback under den galna biljakten i Bullit. Jag känner att jag skulle behöva den adrenalinkicken just nu.
  3. Hawaii 1982- Jag skulle vilja vara Magnum. Korta skjorts, perfekt mustasch, röd ferrari, saltstänkt solsken, vackra damer att rädda, lojala kamrater, one-liners och ända ett stänk av vemod.

Skriv med kärlek