Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Olle Svalander Helg

Välkommen till lite härlig helgläsning på OlleSvalander.se Här försöker vi gå bortom den vardagliga bitterheten och skriva om sånt som alla känner igen, livet, pysslet och pusslet men också drömmarna och de små och stora glädjämnena.

Dagbok

02.03 vaknar av att jag fryser om fötterna. Katt 1 har snott täcket. Försöker sparka bort honom varsamt. Misslyckas. Tar en ny position med benen som i ett S runt katten.
04.29 6 kilo katt 2 hoppar från garderoben där han sover. Vaknar av dunsen.
05.12 vaknar av att något pågår. Går upp. Katt 1 & 2 vill ha mat. Får mat.
07.10 vaknar av att katt 1 hoppar upp i sängen med nyfångad gärdsmyg. Lyfter ut katten genom balkongdörren, katten grinar för att jag håller under magen där den har ett sår, ber om ursäkt och berömmer katt 1, försöker bända upp käkarna och ta loss fågeln. Märker att det är kallt ute. Ger upp.
07.12 ger upp sova mer. Går till köket. Katt 2 vill att jag sätter på duschen så han får dricka. Gör det. Påbörjar kaffe.
07.14 skummar mjölk. Katt 1 kommer in i köket med nu död gärdsmyg. Katt 2 intresserad. Ställningskrig på köksmattan. Katt 1 vinner och leker med gärdsmygen. Fjädrarna yr.
07.15 tar ett papper och lyfter ut död gärsmyg på trappan. Det är jättekallt ute när man är naken. Tar fram en skiva rått fläskkött ur kylskåpet, delar och serverar katterna på var sitt fat (annars blir det sura miner.)
07.20 kaffet klart men mjölken kall igen, skummar på nytt.
07.21 ljud från barnets rum, avbryter skummandet och stänger hans dörr. Katterna irriterade och vill att den ska va öppen. Skit i dem.
07.22 häller upp kaffe i tv muggar, ser att golvet i köket är fullt av dun. Tar fram liten dammsugare och suger upp dem. Kaffet får vänta.
07.24 tillbaka i sängen med kaffe och dator.

Skrivet Saturday, October 17th, 2009 klockan 8:55 am och handlar om allt möjligt. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek