Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Hur har herr Hansson det?

Martin Hansson är fjärdedomare i VM. Han är kanske inte den bästa domaren på södra halvklotet för närvarande, men han är långt, långt, långt ifrån lika jönsig som några av dem vi ser blåsa i VM.

I skrivande stund har Chile och Schweiz tävling i barnsligheter på planen. Filmningar och gnäll dominerar. Domaren har tappat en match som egentligen är sjysst.

Ja. Det är spelarna som själva väljer att spela fotboll som de själva vill. Jo. Fotboll är ett sätt att uttrycka sig och om spelarna vill spela teater, ta sig för ansiktet och spela död efter små petningar i bröstet etc. så skämmer de så klart ut sig. Ett jävla trams. Spelare som gör så kommer aldrig att bli bjudna på mitt kalas. För mig kan de lika gärna gå över till hockey.

Men. Att vara domare är också ett sätt att visa vem man är. Och klantskallen som viftat med korten i den här matchen visar tydligt vad han är för en. Han får inte heller komma på mitt kalas.

Vid sidan står Martin Hansson. Hans uppgifter består i att hålla upp en skylt och att säga till tränarna att hålla sig innanför den lilla rutan. Jag undrar vad han tänker.

Skrivet Monday, June 21st, 2010 klockan 5:37 pm och handlar om fotboll. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek