Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ

1969-09-25 Olle Svalander föds på Borås lasarett efter en mycket besvärlig förlossning som håller på att kosta honom och hans mor livet. Samtidigt blåser en stor björk ner över familjens hus. Ovädret som rådde ska senare kallas för Stormen -69 och gällde fram till stormen Gudrun som den värsta i mannaminne. Växer upp tillsammans med två föräldrar, två bröder och en katt som heter Grånos vars päls ibland klipps med kökssax. Spelar mycket fotboll utan att för den skull bli särskilt bra.

1976 Börjar i första klass på Fristadskolan med Ralf Edström på skolväskan. Märker att många andra redan kan alfabetet. Gillar lågstadiet, står ut med mellanstadiet och hatar högstadiet. Hänger ofta i biblioteket. Har mycket roligt åt verserna i Svensk Dikt. Går senare ut nian med medelbetyget 3,9. Ett betyg som inte är högt nog att orsaka stryk direkt, men som ändå stämplar honom som ett ”stud” i en klass där allt över medelbetyget ses med på misstänksamhet. På väg hem från lägerskolan på Öland deltar han i en diskussion om framtiden. I bussen råder konsensus; ett kärnvapenkrig kommer göra slut på allt inom fem år.

1985 Börjar på Högre Allmänna Läroverket i Borås där även hans far gått och väljer liksom han den naturvetenskapliga linjen. Deltar inte på insparksfesten eftersom hans religiösa uppfostran varnat honom för sånt. Bär seglarskor och träningsoverallsbyxor från adidas.

1986 Lyssnar på The Smiths.

1987 Tågluffar runt hela Europa med en klasskamrat. Solar i Nice, hyr moppe på Corfu, tappar en sko i Aten och blir blåst på ett tåg i Bologna.

1989 Går ut gymnasiet med femma i svenska och musik. Tågluffar ensam genom Europa. Lånar en walkman av en snarkande hippie i Heidelberg och hör för första gången Bob Dylans New Morning. Längtar hem.

<<Tillbaka Vidare>>

Upplagd av admin September 7th, 2007 | 1 kommentar