Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Det brinner

Vissa brinner för flyktingars och romers väl. Andra sätter eld på deras hus. Och någonstans sitter ett antal mörkermänniskor och gnuggar händerna.

(Text tänkt för Trelleborgs Allehanda men som istället publiceras här.)

Jag skulle elda en rishög på tomten nyligen. Den var svår att få fyr på. Till slut hällde jag på bensin och när jag sedan satte tändstickan till exploderade elden i ansiktet.
Lite bensin på en brasa och den flammar upp. Bensin på ett skolhus och det brinner ner till grunden. Brandtal och eldiga kommentarer på nätet och sen finns det alltid nån nyttig idiot som gör skitjobbet.
Ett tiotal asylboenden har brunnit i år. Ett flertal tältläger för tiggare.
Vem som tänt på spelar ingen roll för mörkermänniskorna. De säger sig vara helt emot att bränna ner hus för flyktingar. Men, de är samtidigt helt fixerade vid frågan att få bort, ut och iväg så många utlänningar som bara möjligt. De är maniskt besatta av tanken på att hindra och stoppa folk att fly till Sverige. De vill sätta skyltar i Tyskland för att avskräcka dem. Men egentligen vill de bara elda på den inhemska opinionen. För de vill att det ska brinna. Jag kan riktigt se hur de sitter där med sina höga riksdagslöner och gnuggar händerna.
Det brann på 90-talet också. Då hade mörkermänniskorna en fackla som symbol.
Jo. Jag tror att de gillar när det brinner.
Det brann i Tyskland. Det brann i USA. Där sa politiker en sak från talarstolen och sen, när det blev mörkt, drog de på sig vita luvor och tände eld. Satte samhället i brand.
Här behövs inga vita luvor. Mörkermänniskorna i toppen har förstått att tangentbordet är mäktigare än järnröret. De vet att om de eldar på verbalt, på stadens torg och internets bakgator, kommer deras lojala huliganer att förstå och sätta tändstickan till. Sen kan de ta avstånd offentligt med fingrarna i kors bakom ryggen.
De påstår att det pågår en kollaps i samhället, de påstår att Sverige går under, de påstår att vi lever under hot.
Och genom att gasta ut detta budskap skrämmer de folk och de vet att några kommer tända och det är ingen självuppfyllande profetia det är en indirekt uppmaning. De måste begripa det.
Människor vill inte elda upp andras hus. Människor vill inte känna hat och rädsla för varandra. Vi vill inte göra varandra illa. Vi vill vara vänner. När det uppstår konflikter vill vi undvika dem, eller lösa dem.
Det vill inte mörkermänniskorna. De vill elda på. Så gjorde de i Tyskland, så gjorde de i Rwanda, så gjorde de i Jugoslavien. Du vill inte skjuta din granne. Men om din granne tänker skjuta dig så vill du hellre skjuta först. Så om du får höra att din granne skaffat ett gevär så vill du också ha ett. Om du får höra att din granne tänker stjäla ditt hus, om du får höra att din granne våldtagit en annan grannes fru, om du får höra att det ska bli krig, om du får höra att snart är kriget här, om du får höra att det är DOM som är fienden, om du får höra det om och om och om igen. Då krävs det inte mycket för att det ska flamma upp och explodera. Sen kan det vara omöjligt att släcka.
Det är mörkrets taktik. Så har den alltid sett ut.
Men det är inte så att Sverige har gått åt helvete. Folk har gått från helvetet till Sverige. Det är en jävla skillnad.
Fredrik Reinfeldt ville få svenskarna att öppna sina hjärtan. Mörkermänniskorna vill få dem att öppna bensindunkarna.
Jo, de vet att ett stabilt samhälle är deras värsta fiende. I ett ljust och tryggt samhälle kommer de blekna bort som troll. De behöver mörker och oro. De behöver att det brinner i natten för att kunna skrämmas med de mörka långa skuggor som kastas när lågorna står höga.
Ja. Jag är mycket orolig för vad mörkermänniskorna kan orsaka, med sina ord och sin eld.
Jag klarade mig visserligen helskinnad när min brasa tog fyr. Men det var nära ögat, och sedan var elden omöjlig att släcka.

Skrivet Friday, October 23rd, 2015 klockan 11:10 am och handlar om allt möjligt. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek