Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Varning för åsikter

Svenska Dagbladet skriver om att kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth uttryckte sin glädje över domen i Pirate Bay-rättegången. Jag hörde talet. Jag blev lite förvånad över att hon sa som hon sa, inte för hennes åsikt, men det kändes lite fjäskigt och i publiken satt folk som nog inte delar hennes glädje.  SvD kör en grej med statsvetare Marie Demker som tycker att det är olämpligt att en minister uttalar sig om en dom. Demker säger bla följande:

– Om hon har en middag hemma måste hon kunna få säga det här som privatperson, men här tyder allt på att hon var där som minister. Det är som att prata alkoholpolitik på ett möte med bryggeriföreningen.

Om kulturministern eller någon annan minister går på möte med bryggeriföreningen hoppas jag verkligen att de gör det för att diskutera alkoholpolitik. Varför skulle de annars gå dit? För att bli fulla gratis?

Skrivet Wednesday, May 27th, 2009 klockan 7:46 am och handlar om allt möjligt. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

One Response to “Varning för Ã¥sikter”

  1. Mr T Says:
    May 27th, 2009 at 8:13 am

    Jag håller med om att man måste få vädra åsikter, men att som offentlig person vädra en åsikt om en dom som har blivit överklagad och som ska bedömmas om den skall tas upp i hovrätten/skicka tillbaks till tingsrätten, eller kanske att hovrätten inte accepterar överklagan över huvud taget. När man gör sådana uttalanden som politiker när en rättegång är i ett sånt skede så tycker jag att det inte är ok. Det hade varit skillnad om domen vunnit laga kraft.

Skriv med kärlek