Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Rossi update

Ett tag sen jag skrev nåt om Rossi, kattjäveln. Han ligger just nu och trynar på täcket mellan mina knän. Som vanligt alltså. Han är ju utekatt nu. Det verkar han gilla. Det finns mycket där ute att jaga och lukta på. Det betyder att han bits mindre, att han har mindre behov av att leka och apportera, vilket är lite trist. Men det är kul när man går ut på gården ihop.

I torsdags gick vi en lång promenad på det nyslagna fältet. Solen stod låg och himlen var hög. Vi gick sida vid sida längs bet-åkern. Ibland stannade Rossi för att lukta på något, en lort från ett rådjur, ett mushål, vad som helst. På hemvägen hade vi springtävling. Han gillar inte att ligga efter, så om jag springer vill han springa om. Om jag ökar, så ökar han tills jag inte hinner med. Han springer med svansen hängande, och när han passerat ser man hur han springer lite snett med benen för att bakbenen inte ska slå emot frambenen. Då är han väldigt lik en gepard. Låt vara en väldigt liten gepard.

Efteråt låg vi på mattan i vardagsrummet och pustade. Han var slut, gick inte ut mer på hela natten. Han är helt klart en kortdistanslöpare.

Skrivet Sunday, September 20th, 2009 klockan 8:15 am och handlar om kattjäveln. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek