Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Och alla som gjorde sig lustiga…

… över bloggvärldens kampanj för Dawit Isaak. DN. Svd och de andra tidningarnas chefredaktörer har nu gjort det bloggarna gjorde för nÃ¥n vecka sen.  Jag sätter handen mot örat och undrar vad ni säger nu.

Är chefredaktörernas insats finare än bloggarnas? I så fall, varför gjorde de inte detta för länge sen? Dawit Isaak har suttit i 2742 dagar. Är det töntigare att höja sin röst om den är liten än om man har en upphöjd position? Jag tycker inte det. Jag tycker alla röster är viktiga.

När bloggosfären kampanjade hördes röster i traditionella medier att aktionen kunde vara kontraproduktiv. De rösterna fÃ¥r inte samma utrymme nu…

Men nu gör jag visst samma misstag som de jag kritiserar: jag pratar om kampanjen istället för det viktiga. Jag beklagar. Glöm allt jag skrivit och minns bara detta:

Dawit Isaak är svensk medborgare. Om inte hans land ställer upp, vem ska då göra det?  Sveriges regering måste göra mer för att få hem Dawit Isaak!

Skrivet Friday, March 27th, 2009 klockan 11:43 pm och handlar om allt möjligt. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

2 Responses to “Och alla som gjorde sig lustiga…”

 1. Bengtsson Says:
  March 28th, 2009 at 9:27 pm

  10-tusentals kvinnor låses dagligen in av sina familjemedlemmar i bostäder bekostade av det svenska samhället. Bostadslägenheter belägna i höghus omöjliggör för kvinnor vid en eventuell brand att ta sig ut. Det vore bättre om 5 chefredaktörer skrev på upprop om att befria dessa 10-tusentals kvinnor från sin ofrivilliga husarrest i Sverige, än att lägga så mycket krut på att få Dwait Isaak fri.
  Men för det krävs kunskap som svenska journalister saknar överlag

 2. SuneG Says:
  April 12th, 2009 at 4:50 am

  Dawit Isaak är hemma. Lika hemma som Annika Östberg.

Skriv med kärlek