Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Moderater sopar under mattan, men inte själva.

Jag vet inte vad som retar mig mest med svart städhjälp (DN). Visst är det fel att undanhålla pengar från staten och att lura sina anställda på pension. Men vad som också retar mig är att de som fått sina lägenheter svartstädade kan ordna middagar och drinkmottagningar och visa upp sina välstädade våningar. Sina perfekta hem. Och alla vi som får komma dit (om vi hade fått det) ser de blanka ytorna och tänker på våra skitiga lägenheter där högarna växer.

Eller så är det bara jag som tänker så. Alla andra kanske tänker: undrar vem hon utnyttjar för städning? Jag måste få numret.

Jag kommer aldrig lita på städade hem mer. Och värdinnan som ler så vackert? Är det också fusk? Är de vackra ögonen lyfta? Är den raka näsan inte äkta? Är den spända hakan skapad med skalpell? Är allt bara yta?
De nya var visst det. Yta. Folk gick på den och satsade, men några skrap med pekfingret har varit nog för att avslöja att det som lovade vinst tydligen dolde samma gamla nitlott som vanligt.

Moderaternas dumsnåla småfiffel kan inte sopas under mattan. Inte ens med svart städhjälp. De bör kanske tillsätta en etikgrupp som utreder den moderata fusk-kulturen och tar fram en etisk kod som er måste följa? Mitt förslag om de inte kommer på nåt bättre: följ lagen.

För ett år sedan var det tevelicens som fällde moderater. Nu är det . Minns du alla mediechefer som gick ut och erkände licensfusket bara för att snopet upptäcka att ingen brydde sig om dem. Vilka mer än politiker träder fram nu?

Skrivet Sunday, November 4th, 2007 klockan 9:51 am och handlar om allt möjligt. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

2 Responses to “Moderater sopar under mattan, men inte själva.”

  1. Det är en hel jävla kennel! | deep|edition Says:
    November 4th, 2007 at 11:23 pm

    […] Det är ett problem för moderaterna. Deras försök att positionera sig som ett nytt arbetarparti innebär att de ocksÃ¥, tillsammans med övriga allianspartier (möjligen med centern som ovillig […]

  2. Majken i MALmö Says:
    November 5th, 2007 at 10:53 pm

    Haha, hårt och bra.

Skriv med kärlek