Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Kitten vs Kvitten 1-0

Meningen var att grenen skulle riktas lite utåt. Därför hade jag slagit ner en påle i marken och försiktigt bundit ner en av kvittenträdets grenar med hjälp av två band av något slags fiber, inköpta för just detta ändamål. Allt gick bra tills idag. Kvittenträdet har knoppar som snart ska slå ut. Kanske får jag skörda kvittenfrukter i höst. Frukter som jag kan göra marmelad av. Sådan marmelad som jag fått av min vän i Italien som äter den till ost.
Så hade jag tänkt. Nu vet jag inte.

Rossi , Sid och jag hängde på baksidan tidigare idag. Solen låg på och jag höll Sid i famnen. Hans päls var sådär het som bara en kattpäls i solen kan bli. Rossi tittade surt på. När Sid bärjade gnälla satta jag ner honom. Då slog han till. Rossi. Jag såg hur han samlade sig till språng. Vad jag inte förstod var att han riktade attacken inte bara mot Sid utan också mot mig. Eller snarare mitt träd.
I ett enda språng var han över Sid, men på vägen slog han i fibertrådarna som jag bundit i grenen och drog dem med sig, men inte bara dem utan även grenen som knäcktes. När han drivit Sid på flykten lade han sig i min bunt med fibersnören och piskade med svansen.
Jag försökte laga grenen. Det ser fint ut nu, tiden får utvisa om operationen lyckas.
kvittenskada1.jpg kvittenskada2.jpg kvittenskada3.jpg

Skrivet Friday, May 28th, 2010 klockan 3:43 pm och handlar om kattjäveln. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek