Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Hälften av en hare

En halv hare låg på grusgången. Det var bakre halvan. Huvudet saknades, liksom frambenen. Där harens front (eller heter det för?) skulle ha suttit fanns bara ett hål. Det var ganska äckligt.

Jag vill inte tro att katten dödat haren. Jag vill inte tro att katten jagat i fatt haren, huggit den i strupen och kvävt den, släpat den till huset för att bjuda husse på den, upptäckt att den var för tung för att släpa upp för stegen och stället ätit upp halva haren och lämnat resten till senare. Jag vill tro att en rovfågel slagit herr hare, hackat i sig hälften och sedan lyft med kadavret i näbben men tappat sitt byte.

Men. Kadavret låg precis nedanför kattstegen.

Kanske är det en räv som varit framme och lämnat en liten gåva. Men varför skulle en räv gå förbi där?

Om en fågel, räv eller bil har dödat haren så måste det vara katten som släpat hit den. Och målet måste ha varit att ta in den. Om han lyckats med det hade han släpat liket över mina träningskläder, igenom kattluckan och in i sovrummet. Jag har kollat: Det ligger inte ett harhuvud i mina tajts, det ligger inte en blodig pälstuss på sovrumsgolvet.

Jag slängde kroppen över staketet. Den var styv som en planka. Katten sitter i fönstret och äter på en bok med ackord för gitarr. Han är inte mätt.

dsc00324.JPG

Skrivet Thursday, February 17th, 2011 klockan 9:21 am och handlar om kattjäveln. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek