Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Fotbollssug

Plötsligt fick jag sug efter fotboll.

Inte fotboll på TV med överbetalda divor i premiere league eller Serie A på en bakfull platt-tv, utan riktig fotboll. Med läktare och gräs och spelare som ger allt på planen för att det är deras sätt att uttrycka sig. Och med bittra människor som tittar på.

Det luktar gräs och folk och fotboll. Man köper kaffe i pausen och får det i en liten omodern mugg utan riktigt lock utan ett sånt platt som man måste riva upp och koppen är mjuk och man spiller ut över handen och först är det jättevarmt och sen blir det kallt och sen luktar handen kallt neskaffe. Och det är också en lukt av fotboll. Eller den fuktiga lukten av herrtoalett och betong. Lukten av felpassningar och korv. Lukten av lättnad vid domarens slutsignal. Lukten av kapningar och applåder.

Jag längtar efter det nu, som man längtar efter lunch klockan elva, som man längtar efter samlag och ipren, morgonen efter en fest.

Skrivet Friday, January 23rd, 2009 klockan 1:00 pm och handlar om fotboll. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

3 Responses to “Fotbollssug”

 1. Karin Says:
  January 23rd, 2009 at 4:39 pm

  Nu förstår jag vem du är. Hoppas du hittar nytt förlag till dina böcker.

 2. Claes Says:
  January 24th, 2009 at 9:09 pm

  Hoppas inte “Karin” i det föregÃ¥ende inlägget är din nuvarande förläggare…

  Och ja! Jag längtar också efter sån fotboll. Kanske blir det något besök på Rambergsvallen snart för där tror jag tiden stått ganska så still.

 3. Olle själv Says:
  January 25th, 2009 at 12:40 am

  Claes, jag tänker precis som du, faktiskt.

Skriv med kärlek