Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Fotboll och AC blixt DC

Verkligheten härmar alltid dikten. I DN läser jag att Highway to hell blivit en begravningshit. Ingen som läst Junk borde vara förvånad.

…..

Svenska fotbollsdomare håller varandra om ryggen mer än poliser, journalister och läkare. Jag tycker inte att man ska tjafsa om småsaker, men om man aldrig erkänner fel blir man inte trovärdig. Det intressanta är att domarkontrollanten godkänner David Elms spel med händerna. Ska det tolkas som att det är ok i fortsättningen? Naturligtvis inte. Det är där domarkollektivet blir riktigt löjliga.

Men det är också upp till spelarna. Henrik Rydström skriver hur han skriker hörna fast han vet att han har fel. Det är så klart på grund av sånt som domarna inte vågar släppa prestigen och erkänna fel, då skulle de inte hinna med annat under matcherna än att diskutera domslut med spelare som föredrar att snacka framför att spela.

Nanne Bergstrand, Kalmars tränare som i går fick ett mål gratis av domaren, klagade också på domaren. Han hade velat ha mera stopptid. Det får vara hur det vill med den saken, det är ändå som när stenrika Danderydsbor klagar på bensinpriset från sina stadsjeepar.

……..

Nu 18.47 läser jag att domaren erkänner att det var hands.  Så nu återstår bara för domarkontrollanten och domaren och att enas om en regeltolkning.

Skrivet Sunday, July 6th, 2008 klockan 10:19 am och handlar om fotboll. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek