Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Först i Sverige och rädd

Med filmen Junk som man kan se på nätet eller i sin mobil är jag visst först i Sverige! Ingen annan författare har tidigare erbjudit sina läsare att höra och se utdrag ur boken via sin mobiltelefon.

Det sjuka är att boken är helt analog. Filmen är digital. En annan sjuk sak är att jag som är mot allt nytt av princip har gjort det. Jag kan inte ens se filmen i min egen telefon. Jag tror att ett sund skepsis till allt modernt gör mig lite bättre än andra. Får mig att verka smartare. Som att jag sett något djupare i tillvaron. Att jag kokar mitt kaffe i panna, och medan jag väntar sitter jag vid köksbordet och lyssnar på moraklockan och låter tankarna vandra fritt längs lummiga stigar i min hjärna där grundläggande värden som kärlek, medmänsklighet och respekt växer långsamt i giftfri mylla.

Men jag brygger mitt kaffe på en espressomaskin och medan jag väntar kopplar jag upp mig på nätet och surfar upp en sida med nya och bättre maskiner som jag länBiosalong, copyright Lina Haskelgtar efter och sen kollar jag min mejl och läser en annan blogg och tänker att den där jäveln skriver bättre än jag och fan ta henne. Sen skickar jag ett sms med texten poc junk till 72401 och får en länk, men filmen kan jag inte se och så önskar jag att jag hade en bättre telefon, en sån med allt, men jag säger nej till det, och till mig själv och till allt jag vill ha. Och för att inte gå under lurar jag mig att jag mår bättre än de som säger ja. Att jag når en högre nivå. Men egentligen är jag bara rädd och reaktionär.

Jag har skrivit en text i metro. Den som kan berätta hur fasen man läser den på nätet vinner ett Junk-plektrum med Elvis Presley på.

Skrivet Monday, May 28th, 2007 klockan 8:03 am och handlar om dÃ¥ligt humör, Junk, mig. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

8 Responses to “Först i Sverige och rädd”

 1. Johan H Says:
  May 28th, 2007 at 1:24 pm

  Man laddar hem tidningen som pdf från metros hemsida och kan på så sätt njuta av dina ord.

  Sm guld?

 2. Olle Says:
  May 28th, 2007 at 6:01 pm

  Ja, ja, men har du lyckats? Det har inte jag gjort ännu, nämligen. Skåneupplagan, ska det vara. Och det ska handla om fotboll. Vill du ha ett plektrum får du allt prestera mer än så.

 3. Erik Says:
  May 28th, 2007 at 11:41 pm

  I brist på annan sysselsättning och som trogen läsare av din blogg ska jag gå till botten med det här. När skrev du/publicerades texten?

 4. Olle Says:
  May 29th, 2007 at 6:29 am

  Texten publicerades i metro Stadion i Malmö antingen i lördags eller i söndags.

 5. Johan H Says:
  May 29th, 2007 at 3:16 pm

  Skåneupplagan?

  Struntprat, ge mig ett plektrum nu!

 6. Olle Says:
  May 29th, 2007 at 4:40 pm

  Ge mig bevis. Skicka rätt länk så får du ett plektrum. Jag vill kunna läsa den och se hur den blev!

 7. Johan H Says:
  May 30th, 2007 at 10:39 am

  Efter att nu ha spenderat 8-13 arbetstimmar på att hitta din text har jag kommit fram till att det vore mer ekonomiskt effektivt att ge upp.

  Men jag kräver ett plektrum om inte annat för mina insats som komiker på söderstadion senast och min almänna coolhet och djupa elviskunskaper.

 8. Olle Says:
  May 30th, 2007 at 11:31 am

  Jag skickar denna länk vidare till metro för kommentar.

Skriv med kärlek