Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Doktor Snöres rapport

En dansk forskare som heter Snor, eller om hans namn kanske betyder Snöre, har forskat fram att måttligt joggande förlänger livet. Lagom är bäst, blev rubriken i tidningarna.

Jag tror inte på lagom.

Jag springer för att slippa bli galen och förgifta mig eller skada mig. Ju mer jag springer desto mindre risk att jag gör dumma saker.

Dessutom mÃ¥ste man minnas att danskar och rekommendationer är speciellt. Enligt danska sundhetsmyndigheterna finns det en övre gräns för hur mycket alkohol du kan dricka var vecka utan att ta rejäl skada. Den gränsen har danska folket tolkat som en rekommendation och levt upp till den. Det är alltsÃ¥ en max-gräns. Som en hastighetsskylt: “Max 110 km/h.” Danskarna har tagit den som en lämplig mängd och som med alla rekommendationer har de konstaterat att det säkert är okej att överträda den lite. 29 km/h snabbare kan du ju köra utan att bli av med lappen. Sex eller sju öl till i veckan är säkert okej. Speciellt om du är en stor karl …

I ljuset av detta är jag imponerad av att doktor Snöre lyckats hitta 20 000 danskar som varit nyktra och sprungit 2-3 gånger per vecka att forska på.

I år ska jag försöka springa fler mil än något år tidigare.

Skrivet Wednesday, February 4th, 2015 klockan 1:25 pm och handlar om Löpning. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek