Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Det stör mig

Katten Sid, den lille som nu är den store och väger närmare sex kilo, kom in i min arbetslokal, klev ner i en låda med kuvert och annat och pissade.

Det stör mig.

Lena Ström som var chef över min sons förskola och en massa andra förskolor i Årsta när jag bodde där, tittade på sina budgetar och tog fram miniräknaren. Hon såg att vad som än saknades i förskolan så var det inte pengar. Med några rationaliseringar skulle pengarna räcka hur bra som helst.

Men varför ska skattepengarna till förskolan komma barnen till del när de kan hamna i min egen ficka? tänkte Lena Ström. Så istället för att få loss pengar till fler pedagoger, bättre miljö, fler utflykter för barnen, bättre mat och mindre grupper startade hon ett aktiebolag, tog över förskolorna från kommunen och plockade ut en vinst på 3-4 miljoner första året. (DN) Samtidigt sålde barnen kaffe och teckningar till sina föräldrar på vårfesten för att ha råd med en utflykt till Tyresö.

Det stör mig också.

När ett svenskt lag, läs Elfsborg, förlorar i en Europacup säger medierna att svenska lag är dåliga, men när de vinner mot ett bra lag, läs Braga, säger man att motståndarna är dåliga.

Även detta stör mig.

Skrivet Thursday, September 3rd, 2009 klockan 8:16 am och handlar om dÃ¥ligt humör, kattjäveln. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

3 Responses to “Det stör mig”

 1. Herman Says:
  September 3rd, 2009 at 8:56 am

  Katten och Media är förlåtna. Ström skulle dock passa i tjära och fjädrar!

 2. Sebastian Says:
  September 3rd, 2009 at 3:36 pm

  Nja, kanske inte bara Ström – vad gör vi med de som lät henne ta över? Ã…tminstone ett bad i importerad kinesisk soja?

 3. Mathias Says:
  September 3rd, 2009 at 8:13 pm

  Lena Ström (chef för mina barns dagis), en tremastad skonare med oslipad köl, ett tjockt jävla rep… Se där, en bild jag gillar.

  Eleganternas match hemma mot Lazio var ren och skär njutning. Propagandafotboll, om någonsin den termen skall användas.

  För övrigt ett senkommet tack för “Konsten att förlora”. Bra skit!

  Vi ses på Templet.

  //M

Skriv med kärlek