Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Champinjonlistan

I går var det final i Champinjonligan. Barcelona vann men det var bara match i tio minuter. Sen slutade United. De underpresterade å det grövsta. Glenn Strömberg hade en teori om att löparbanorna på Olympiastadion gynnade Barcelona eftersom det gav spelarna en känsla av mera yta. En trängre arena hade gynnat United eftersom det hade gett spelarna en känsla av att planen och ytorna var mindre. Intressant. Själv skulle jag säga att det var i backlinjen United förlorade. Vidic vek åter ner sig vid 1-0 och sen var han ett asplöv som skapade osäkerhet i hela organisationen. Men det kanske är en alldeles för enkel förklaring. Här är några andra:

1. United var mutade att lägga sig.

2. Ferguson trodde att han skulle kunna slänga in Solkjaer och Sheringham men upptäckte försent att de hade slutat.

3. Uefa hade bestämt att Barcelona skulle vinna.

4. United hade festat med lösa quinnor hela natten.

5. Ingen hade förklarat att det bara var en match så United trodde att de skulle kunna vända i returen hemma i Manchester.

Varför inte Scoles var med från start är en gåta.

Jag undrar om Vidic spelar i United nästa år.

Skrivet Thursday, May 28th, 2009 klockan 8:36 am och handlar om fotboll. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

One Response to “Champinjonlistan”

  1. Herman Says:
    May 28th, 2009 at 11:37 am

    Sekvensen nör Messi blir nedsprungen av fyra Unitedspelare och reser sig upp på andra sidan högen med bollen vid fötterna är förklaringe. Vilja, mod och kunnade, allt var Barcas igår kväll!

Skriv med kärlek