Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Bok in box

Såg Thomas Bodström, Camilla Läckberg och Jens Lapidus nya böcker på Ica Kvantum idag. De är jättestora! Mycket större än alla andra böcker. Den som köper en av dem får väldigt mycket bok för pengarna.

Enligt adlibris väger Läckbergs 360 sidor 637 gram, Bodströms 444 sidor väger 747 gram och Lapidus 498 sidor väger hela 844 gram. Närmare ett kilo bok! Junk väger bara 500 gram. Men framförallt är de mycket större.

Bodström, Lapidus och Läckberg är bokhyllornas stadsjeepar. De är högre, längre och tjockare än vanliga böcker.

Jag tror att de vill att läsarna ska känna sig lite lyxiga. Det går åt lite mer papper, några fler koldioxidätande träd, lite mer bensin till frakten. Men det är läsarna värda. De förtjänar att unna sig. De läser ju en hel bok utan bilder.

Min nästa bok ska jävlar i mig vara stor som en bag in box. Som ett familjepack dansk fläskfilé ska den väga.

Skrivet Monday, June 30th, 2008 klockan 5:29 pm och handlar om allt möjligt, Junk. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

2 Responses to “Bok in box”

  1. A Says:
    July 1st, 2008 at 4:17 pm

    Försöker komma på någon käck liknelse med bilar och dåliga camilla läckberg-böcker och något smart om dina böcker. men jag har inte din formuleringsförmåga. Min poäng är att du inte ska jämföra dina böcker på något sätt med Bodström (som jag inte har läst men inte vill läsa) och läckberg (som jag aldrig mer vill läsa). Du skriver ju bra!

  2. admin Says:
    July 2nd, 2008 at 4:45 pm

    Alla försöker vi ju skriva stor litteratur.

Skriv med kärlek