Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Avföring är aldrig långt borta

Var ute med hunden och joggade igår. Eller gubbade, som jag kallar det när man springer fast det går i promenadtakt. Ett lågt, mycket lågt, steg är viktigt. Vi kom till Böste. Dit är det en mil. Där fick vi te av T.

Han satt och skrev låtar. T. är från Klippan, han brottas med det. Vi snackade om låtskriveri och om texter. Han har nåt bra på gång.

Morfeus, min hund, markerade revir på ett köksskåp. Det var inte snyggt gjort. Två gånger. Jag låtsades som om det var vardagsmat.

T. har fått ärva en gammal chihuahua som heter Stellan. Han och Morfeus har väldigt olika kynne. Stellan är långsam och liten och väldigt bestämd. Morfeus är snabb och leksugen. Men de funkar bättre och bättre ihop. Förutom pissandet på köksskåpet då. T. skulle ansa rövhåret på Stellan efter att jag lämnat. Av hygieniska skäl.

Det är så det är att bo på landet. Du får torka piss och klippa hundröv. Och det är en mil till grannen och när du gubbar hem igen blåser det kallt. Tänk på det, alla ni storstadshipsters som drömmer om att bo på landet och odla humle till er IPA. Det är inte som på bilderna i ditt dyra magasin, avföring är aldrig långt borta.

***

Nu sitter kattjäveln på tangentbordet på skrivbordet igen. Det gjorde han tre gånger i natt. Han får igång ett varningsljud som dånar ut i sovrummet. Smart. Han hämnas väl på att hunden körde bort honom ur sängen nyss. Det är där jag skriver nu. Mitt kontor är belamrat.

***

Elfsborg spelade träningsmatch igår. Brasilianska Atletico Paranese(?) vann med 1-0. Elfsborg såg välorganiserade ut. Simon Lundevall såg väldigt bra ut tills han tröttnade. Men det slogs en hel del felpass. Speciellt från Anton Andreasson och även från Jesper Manns. Det kan nog bli bättre.

Elfsborg spelade 4-5-1. Backlinjen gick väldigt högt i anfall. Taktiken vid anfall var att skapa hål för mittbackarna, främst Anton Lans, att slå en första pass i djupled från mittlinjen, ungefär. Eller så de vanliga crossbollarna ut mot ytterforwards. Gick sådär. Brassarna var både snabbare och starkare och bättre en mot en och tog ofta bollen. Jag tror knappt Elfsborg hade ett skott på mål.
I försvarsspelet stod de lägre och rakare med mittfältet. Där handlade taktiken om att ligga rätt, styra ut motståndarnas uppspel för att i rätt ögonblick stressa, låsa fast och erövra bollen högt upp i banan. Det kan bli nåt.

***

Nu har hunden mardrömmar och katten har kommit tillbaka till sängen. Jag tänker på ölbryggning. Måste ge hönsen mat. Ungefär så.

Skrivet Wednesday, February 4th, 2015 klockan 9:39 am och handlar om fotboll, Hunden Morfeus, kattjäveln, Löpning. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek