Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
AMF Göteborg

När Svd, DN och AB andra skriver om Wanja Lundby-Wedins roll i AMFs styrelse tänker jag på IFK Göteborg. Delar av IFKs styrelse påstod att de inte var medvetna om att chefen och kassören skattefuskade. Ordförande Bengt Halse sa att han aldrig pratat om några summor för kontrakt eller övergångar i styrelsen. Han sa också att han vill att IFK skulle skötas som ett företag i näringslivet.

Så nu vet vi hur det går till i näringslivets och IFKs styrelserum. Folk sover sig till sina arvoden och skiter i vad som beslutas, om de ens förstår vad som händer, och ljuger för att rädda sitt skinn. Är det kanske dags för en seriös översyn av hur bolagsstyrelser ska jobba?

Bengt Halse, förresten, var han inte en höjdare inom Saab? Hur känns det att ha i sitt CV idag?

För övrigt anser jag att IFK Göteborg borde förlorat elitlicensen pga av skattefusk, slapphet i styrelsen och bristande ekonomisk kontroll. Att Svensk elitfotboll och Svenska fotbollförbundet stoppade huvudet i sanden i den frågan är fortfarande pinsamt.

Skrivet Tuesday, March 24th, 2009 klockan 8:46 am och handlar om fotboll. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

Skriv med kärlek