Överst  |  Aktuellt  |  Fakta  |  Böcker/Texter  |  Länkar  |  Beställ
« »
Alex Schulman är en fejk

Under 2005 ägnade Aftonbladet det mesta av sin tid åt Mats Hård. Vem som var Mats Hård var ett ämne som ägnades flera hetsiga personalfester och dyngblöta chefsmöten. (Eller om det var tvärt om?) Sen dess har de utan framgång försökt hitta en ny bloggare som kan ge dem samma smarta och begåvade uppmärksammhet. Senaste försöket är Alex Schulman.

För de som inte lärt känna fenomenet är han anställd som hovnarr. Jobbet går ut på att på ett ofarligt men jävligt kul (det får man ge honom) sätt häckla de sjukt narcissistiska småpåvarna på tidningen. Och så skriver han om lite annat för att göra reklam för tidningen och för att så många bloggläsare som möjligt ska hålla sig till tidningens egna bloggar. Och han är bra. Han är välformulerad, självironisk och välpositionerad i kändiseliten. Han har just den där känslan för vad som är rätt, och han är där, men han är lite utanför och kan beskriva det på det där sättet som gör att du inte kan sluta att läsa honom, och du gillar det men du gillar det inte på samma gång. På samma sätt som du inte vill gilla de nya frisyrerna men du gillar dem ändå och du skaffar en så fort du kan och sen skojar du med dina polare och polarinnor om vilken fashion slave du är och du njuter över att du kan göra just så. Och så är han, Alex Schulman, och han är så 100% rätt just nu, och du är lite avundsjuk på honom samtidigt som du skäms att du läser hans blogg fem gånger om dagen, och du önskar att du var han för han säger det där du visste, men han säger det lite lite smartare och lite roligare och lite snabbare än du kunde komma på och det är inte mycket, men det räcker för att bli kungen och det är kungen som du tycker att Alex är. Ungefär. Om jag uttrycker mig kort.

Men alla vet att det var roligare med Mats Hård. För Alex Schulman är inte på riktigt. Det var Mats.

Skrivet Friday, May 25th, 2007 klockan 6:23 pm och handlar om mig. Du kan följa svar på inlägget via RSS 2.0. Du kan svara, eller lämna en trackback till din egen sida.

One Response to “Alex Schulman är en fejk”

  1. Johan Says:
    May 27th, 2007 at 1:45 am

    Jag gillar att du dissar Överbettet och samtidigt blÃ¥ser hÃ¥rt i din egen “trumpet”.

Skriv med kärlek